vrijdag, 31 augustus 2012

Hollands ontbijt

3629702591.4.jpg

22:58 Gepost door jean d | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dinsdag, 14 augustus 2012

Mosselen



Mosselen:
• 3 kg mosselen
• 70g boter
• 3 sjalotten
• 2 gele uien
• 2 teentjes knoflook
• 2 takjes tijm
• 1 stengel bleekselderij
• 40 cl witte wijn
• 1 grote bos peterselie
• Zout en peper
 
 
1. Maak de mosselen door schrapen zorgvuldig mooi en spoel onder water. Selecteer alleen de mallen die gesloten zijn en gooi die open of gebroken eruit
2. Pel de sjalotten, knoflook, ui en hak ze fijn. Snijd de bleekselderij, hak de peterselie en zet apart. Smelt de boter in een grote pan of pot . Voeg sjalotten, knoflook, ui, tijm toe en bak 2-3 minuten. Blussen met witte wijn, voeg selderij, peper, zout, en laat gedurende 5 minuten stoven .
3. Doe de mosselen erbij, roer goed en dan het deksel op en laat het vuur zo lang als de mosselen open zijn. Bestrooi met peterselie en meng goed voor het opdienen onmiddellijk met warme frietjes.
 
 
hint drank : een pils of een blonde abdijbier, of een Pinot Blanc uit de Elzas.
 
 
 
 Smakelijk

12:45 Gepost door jean d in groenten, hobby-kok, keuken, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vrijdag, 03 augustus 2012

koude soepen

Lekker en fris bij warm weer

Koude soepen en smoothies

Crumbles et cassonade ; klik hierboven

poweredby jeanxf105Skynet

14:20 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |