vrijdag, 07 september 2012

Mosselen

Bij het winkelen en krijgt U het idee mosselen klaar te maken , koop ze dan als laatste in de rij , dan blijven zolang leggen waar het best is en  zoals het moet .

Na thuis de meeste pakjes en boodschappen uitgepakt te hebben , kunt U een één keerste de mosselen in mooi fris ,met een beetje zout , water liggen , en laat die maar een 10-tal minuten liggen , intussen kan je reeds beginnen aan je mise ên place doen , groenten kuisen en versnijden , terwijl men ook meestal waar je de mosselen gekocht hebt de reeds voorgesneden groeten en specerijen kopen.

Heef U thuis een wijnkelder of een wijnkast , met daarin een Alsacer wijn ,heeft U ver alles.Maar ook voor de liefhebbers van bier kan een gewoon pintje , een pilsje heeft bij de voorkeur  , je kunt ook in de abdijbieren kiezen , maar niet de donkere , wegens de combinatie van zoet !

 

 
 
magazine_wijnoogst _is_begonnen.pdf

 

Hier echter een mosselgerecht dat menig liefhebber zal verrassen , met venkel en pastis , zodus we gaan de Anijssmaak opzoeken

 


hier met Venkel en pastis
Bon Appetit
kjlik op foto

De commentaren zijn gesloten.