vrijdag, 28 september 2012

Varkenshersenen

Vandaag een waanzinnig idee gehad en gedaan , nl. bij de beenhouwer lag er een delicatesse , wat voor vele een nachtmerrie zou zijn ,
maar voor mezelf een uitnodiging tot eten , varkenshersenen !
Heb die eerst laten garen in een groentenboullion (15 minuten) ,dan stevig aanbakken in een pan met een deel
smout en een deel boter een 1 teentje knoflook , nadien onder folie laten rusten , om intussen ook een 100gr rijst te laten koken , 1 ei hard koken (in de magnetron , 40 sec.!)
dan 2 scheppen v/d groentenboullion laten in koken in de braadpan en een beetje aandikken
om dan met een glaasje wijn te genieten

varkenshersenen
lees meer voor meerdere bereidingen

22:09 Gepost door jean d in groenten, hobby-kok, keuken, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dinsdag, 25 september 2012

Kabeljauwhaasje

kabeljauwhaasje.jpg

klik op afbeelding voor groot formaat

Tournedos

Menu v/d week , uit Colruyt Inspiratie , Tournedos met wokgroentjes en gebakken krieltjes747627377.jpg

woensdag, 12 september 2012

Lamsfilet

Een lekkere lamsfilet bij uw volgende ontvangst van familie of vrienden , succes verzekerd met dit receptje. Tong uitsteken.


klik hier

 

Colruyt

vrijdag, 07 september 2012

Mosselen

Bij het winkelen en krijgt U het idee mosselen klaar te maken , koop ze dan als laatste in de rij , dan blijven zolang leggen waar het best is en  zoals het moet .

Na thuis de meeste pakjes en boodschappen uitgepakt te hebben , kunt U een één keerste de mosselen in mooi fris ,met een beetje zout , water liggen , en laat die maar een 10-tal minuten liggen , intussen kan je reeds beginnen aan je mise ên place doen , groenten kuisen en versnijden , terwijl men ook meestal waar je de mosselen gekocht hebt de reeds voorgesneden groeten en specerijen kopen.

Heef U thuis een wijnkelder of een wijnkast , met daarin een Alsacer wijn ,heeft U ver alles.Maar ook voor de liefhebbers van bier kan een gewoon pintje , een pilsje heeft bij de voorkeur  , je kunt ook in de abdijbieren kiezen , maar niet de donkere , wegens de combinatie van zoet !

 

 
 
magazine_wijnoogst _is_begonnen.pdf

 

Hier echter een mosselgerecht dat menig liefhebber zal verrassen , met venkel en pastis , zodus we gaan de Anijssmaak opzoeken

 


hier met Venkel en pastis
Bon Appetit
kjlik op foto

zaterdag, 01 september 2012

Champignon in spekreepjes

Champignons in spekreepjes

amuse gueule

 

 Ingrediënten :

Porties: 12 personen

25 plakjes  spek

25 champignons

Bereidingswijze duur: 15 minuten

 

1. De oven vooverwarmen op 200°C

2. Wikkel elke champignon in een plakje bacon.

 Het rolletje vastzetten met een cocktailprikker en de champignons over een bakplaat verdelen.

 3. Ong. 15 minuten (naargelang de grootte v/d champignons in de voorverwarmde oven bakken tot de bacon gelijkmatig gaar is.

 

Warm serveren bij de aperief

20:31 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Ontspanning, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kastanjechampignons

Kastanjechampignons

een lekkernij bij diverse gerechten , eventueel als voorgerecht
met stokbrood en een goede droge Sherry uit Manzanilla (Zuid-Spanje)

 


Ingrediënten
Porties: 4 personen (goede eters)
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
500 gr verse champignons, in schijfjes
3 eetlepels balsamico
4 eetlepels witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 


Bereidingswijze
een tiental minuten vóór bediening
Bereiding: 5 minuten


Op een middelhoog vuur de knoflook 1-2 minuten in olijfolie en hoeveboter sauteren.
Niet bruin laten worden. Champignons toevoegen en af en toe roerend 2 minuten laten garen.
 Balsamico en wijn toevoegen, wederom 2 minuten doorkoken.
  Op smaak brengen gehakte peterselie met zout en peper

 

smakelijk

19:30 Gepost door jean d | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |