maandag, 08 oktober 2012

Baskische piperade

Baskische piperade

 

Voor 4 personen

8 eieren, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 courgette, 1 ui, 2 teentjes look, 3 eetlepels olijfolie, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, peper en zout.

1. Snij de paprika's in twee, verwijder de zaden en de witte vezels. Snij ze vervolgens in reepjes.

2. Snij de tomaten en courgettes en kleine blokjes. Pel de ui en de look en hak fijn.

3. Warm de olie in een grote pan. Fruit de ui en de look. Voeg de paprika toe en laat verder stoven gedurende 10 minuten. Voeg de blokjes tomaat en courgette toe.

4. Meng, voeg peper en zout toe. Laat gedurende 15 minuten garen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.

5. Breek de eieren in een slakom en klop ze op. Voeg peper en zout toe. Giet in de pan met de paprika's en roer tot de eieren klaar zijn. Bestrooi met tijm en laurier. Dien meteen op.

16:35 Gepost door jean d in hobby-kok | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.