zondag, 21 oktober 2012

Biefstuk

Biefstuk friet met Béarnaise , een nieuwe uitvinding , ik meen van niet want mijn grootmoeder , (ben intussen zelf +60), deed het reeds klaar , weliswaar alleen de zondag , want toen hadden de mensen ietsje minder geld en grotere gezinnen , maar dat mensen nu nog denken dat zij een nieuwigheid uitbrengen , tart alle verbeelding en zelfs daar boeken uitbrengen .

 

steak
lees meer

12:11 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Ontspanning, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vrijdag, 12 oktober 2012

kalfslever op zijn Piets

Vrijdagmiddag staat dees lekkernij op het menu , voor mij , want moeder de vrouw lust geen organen vlees , alhoewel volgens sommige wetenschappers zeer hoge voedingswaarden , verscheidene bereidingsmethoden , maar ik ga voor Piet Huysentruyt zijn recept

 


klik

09:32 Gepost door jean d in Colruyt, groenten, hobby-kok, keuken, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

donderdag, 11 oktober 2012

Giro d'Italia

Ook in de wijnbranche heeft men een Giro d'Italia , lees meer ,

 


klik

18:23 Gepost door jean d in Colruyt, hobby-kok, keuken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

woensdag, 10 oktober 2012

exotisch

Gerechtjes met exotisch fruit . bron van vitamientjes .

 

HTML tutorial
klik

20:14 Gepost door jean d in groenten, hobby-kok, keuken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag, 08 oktober 2012

Baskische piperade

Baskische piperade

 

Voor 4 personen

8 eieren, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 courgette, 1 ui, 2 teentjes look, 3 eetlepels olijfolie, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, peper en zout.

1. Snij de paprika's in twee, verwijder de zaden en de witte vezels. Snij ze vervolgens in reepjes.

2. Snij de tomaten en courgettes en kleine blokjes. Pel de ui en de look en hak fijn.

3. Warm de olie in een grote pan. Fruit de ui en de look. Voeg de paprika toe en laat verder stoven gedurende 10 minuten. Voeg de blokjes tomaat en courgette toe.

4. Meng, voeg peper en zout toe. Laat gedurende 15 minuten garen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.

5. Breek de eieren in een slakom en klop ze op. Voeg peper en zout toe. Giet in de pan met de paprika's en roer tot de eieren klaar zijn. Bestrooi met tijm en laurier. Dien meteen op.

16:35 Gepost door jean d in hobby-kok | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Couscous

Marokkaanse Couscous met zeven groenten

Voor 4 personen

 800 g lamsschouder,

 600 g fijn griesmeel,

2 teentjes knoflook, 1 ui,

 3 aardappelen, 1 aubergine, 3 rapen,

 4 tomaten,

 200 g kikkererwten,

 1 eetl. tomatencoulis,

 1 mespunt muskaatnoot, 1 mespunt karwij (wilde komijn), 1 mespunt kaneel, 1 mespunt paprikapoeder, 1 koffielepel korianderzaadjes, 2 stengels verse koriander, 50 g boter, olie, peper en zout.

 1. Snij het lamsvlees in blokjes. Pel de look en de ui en hak fijn. Verwarm twee eetlepels olie in het onderste deel van een couscoussier (couscouspan) en stoof er de look, de ui, de kikkererwten en het lamsvlees in aan. Laat 15 min. stoven en roer regelmatig om.

 2. Dompel de tomaten één minuut in kokend water. Koel ze snel af onder koud water, pel ze, verwijder de pitjes en stamp ze fijn.

3. Voeg de kruiden, de fijngestampte tomaten, de tomatencoulis en de koriander toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng op smaak met peper en zout. Breng op kookpunt en laat daarna gedurende 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.

4. Giet het griesmeel in een schotel, overgiet met 20 cl water, meng goed en laat 10 min. rusten.Voeg nog eens 5 cl water toe en laat opnieuw 5 min. rusten. Maak het griesmeel los, giet het over in het bovenste deel van de couscoussier en leg er een neteldoek over. Laat rusten.

5. Schil de wortelen, de aatdappelen en de rapen en snij ze in grotere stukken.

6. Voeg alle groenten aan de couscoussier toe, behalve de courgette. Zet het bovenste deel met het griesmeel erop en laat 35 min. garen.

7. Voeg 15 min. voor het einde van de gaartijd de courgette toe aan het onderste deel van de couscoussier.

8. Giet als alles gaar is het griesmeel in een grote schaal, voeg er klontjes boter aan toe en meng. Maak een kuil in het midden en leg er de groenten en het vlees in. Dien het kookvocht apart op.

vrijdag, 05 oktober 2012

eierdooier scheiden van eiwit

je moet er maar op komen ! de truc zie je hier .

 

17:00 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Wetenschap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |