Hallo , Ik ben Jean , nu sedert 2010 in pensioen (bah), na 50 jaar dienst waarvan 43 jaar internationale vrachtwagenchauffeur te zijn geweest . Daardoor ben ik één van de gemakkelijkste gasten die je maar kunt vragen aan uwen tafel . Ik eet alles ! Heb het leren eten op de weg , in het begin mocht ik het niet , maar momenten gehad , was ik blij dat het voor mij stond en verplicht was te eten of anders niks . Mijn voorkeur gaat naar de meditarane keuken , daar men steeds andere produkten leert kennen. De basiskennis van wijn is mij ook ruimer geworden in de loop der jaren , zodanig dat ik iedere dag wijn drinkt ! Het gezegde is water is voor de vissen ! Ik probeer dan thuis allerlei recepten uit en het lukt vrij aardig . Bijna iedere dag die zon is en boven de 18° , is het BBQ. Ik ga proberen nu en dan een vreemde recepten , die ik heel lekker vond in het land die ik vertoefde neer te pennen.
Maak een marinade van 2 dl olijfolie,5 tl paprikapoeder,5 laurierbladeren,4 salieblaadjes,1 tl mosterd,1 stuk limoen,1 takje rozenmarijn,1 st. ui(rood),1tl peperkorrel(zwart). Leg 4 st. zalmnoot in de marinade en laat ong. 3 uur marineren .
De Zalmmoten regelmatig omdraaien.
Rooster de zalm in een ingevet visrooster aan belde zijden min of meer 10 min. gaar . smakelijk .
1 kg varkensgebraad , boter , 125ml witte wijn , 125 gr slagroom , bloem , 150gr halfoude kaas , mosterd. Laat het varkensgebraad gaar worden.
Maak om de 2cm een insnijding en leg in elke insnijding een plak kaas , ingesmeerd met mosterd.
Laat gratineren in de oven tot kaas smelt en leg het dan het vlees op een schaal , warmhoudend.
Giet de wijn bij het braadvocht , bind de saus met de in room opgeloste bloem.
Giet een deel v/d saus over het vlees en dien de rest afzonderlijk op . met frietjes of kroketten .
Laurier
Laurier smaakt een beetje bitter en is sterk aromatisch.
Lekker bij wild , gevogelte , peulvruchten , marinades , tomantensaus , haring en soepen.
Spaarzaam gebruiken , 2 a 3 blaadjes .
Laurier mag je laten meekoken , hoelanger je laat pruttelen , hoe kruidiger.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Laurier
amuse-bouche
amuse-bouche
Zalmhapje
Smeer sneetjes wit brood (volgens aantal personen) in met een dun laagje rode of groene pesto.Snij een bolletje Mozzarello in dunne plakjesen leg op sneetje brood.
Strooi peper en leg een plakje zalm erop. Dek af met een sneetje brood en zachtjes erop drukken . Leg even tussen grill zodat mozzarello even smelt en laat eventjes afkoelen , Snijd in vierkantjes en smullen maar met apo