zondag, 16 februari 2014

Scampi's in kokosmelk

3877124912.JPG Scampi in kokosnoot met appel



benodigheden:
24 scampi
1 blik kokosmelk
6 kersttomaat
30gr curry
1 kleine ajuin
5ml wishky
30gr peterselie
3 teentjes look
500ml kippebouillon
1 appel
zout , peper en 1 soeplepel olijfolie.



Giet de kokosmelk in een kookpan op en licht vuur (voorverwarmen),
zet twee pannen op het vuur , niet hard,alleen voorverwarmen,kuist en verwijderd het darmkanaal bij de scampi's
Snij de appel in stukjes of schijfjes , alsook de ui in fijne stukjes ,
stoof de appelstukjes , voeg na een drietal minuten de ui en geperste look erbij ,

snij de kersttomaat middendoor en 
laat garen en voeg daarna de kippenbouillon om een 20tal minuten te laten sudderen.
Nu kan je ondertussen uw scampi's met bloem inwrijven , of in een diepvrieszakje en schudden
doe ze in de warme pan , men kan nog steeds een beetje boter bijdoen
laat ze niet te lang bakken , anders worden ze taai
neem van het vuur , ondertussen zijn de 20 min. bijna voorbij om uw saus af te werken
neem de staafmixer en mix goed tot er geen stukjes meer zijn
Neem een fijne zeef en giet door , zodat er geen stukjes in de saus zijn .
Daarna voeg je de scampi's bij en laat één minuut sudderen.
Deze  hoeveelheden zijn gebaseerd  op twee personen , indien je dit als voorgerecht opdient
kan je er stokbrood bijgeven , geef je dit als hoofdgerecht zijn veel mogelijkheden
om iets bij te eten.

Een tip , drink ééns een Belgisch bier daarbij ! 
Smakelijk !

982442677.JPG

19:38 Gepost door jean d in hobby-kok, Ontspanning, recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Jean. Met de tijd steek je Piet en Jeroen voorbije met je lekkere receptjes ....Jean mag ik je vragen deze af te drukken en te verzamelen in een farde ... Zo krijgen we dan een kookboek 'à la Jean de grijze , enkunnen we ook genieten van je kookkunst !!! Vele groetjes ook aan Anita Ik kan zelf niets kopieëren Dank !!!!

Gepost door: Hoste jenny | zondag, 16 februari 2014

Reageren op dit commentaar

Jenny , mercie voor jou mooie reaktie . Groetjes en kusjes

Gepost door: jean | zondag, 16 februari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.