maandag, 17 februari 2014

Konijn met abdijbier

Stoofpotje van konijn met abdijbier

hoofdgerecht



<align="left"> 4 stukken konijn - 1/3 knolselder - 4 dikke wortelen - 1 ui - 800gr aardappelen - 2 el boter - 1 sneetje brood -
1 el mosterd - 33 cl abdijbier (blond) - 5 dl kippenbouillon - peper & zout

voorbereiding
Snij de ui grof - schil de knolselder en de wortelen en snij in geleijke blokjes van 1cm - schil de aardappelen.


Bereiding


Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de stukken ui rond het konijn en giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij
Besmeer de boterham met de mosterd en leg op de stukken konijn.
Laat afgedekt ±1 uur sudderen op het vuur
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water
Roer de boterham goed onder het vocht v/h konijn en voeg de knolselder en de wortelentoe
Laat nog 20 min. garen .
Voeg eventueel nog wat kippen bouillon toe als er te vocht overblijft.
Breng op smaak met peper & zout

Afwerking
Verdeel de stukken konijn met de groentjes over de borden
serveer met de gekookte aardappelen.

biertip:
Postel Dubbel
abdijbier
Flamboyant 'Tradition
A.O.P. Fitou

konijn

aangeboden door Colruyt

22:25 Gepost door jean d in Colruyt, hobby-kok, keuken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.