maandag, 17 februari 2014

Konijn met abdijbier

Stoofpotje van konijn met abdijbier

hoofdgerecht



<align="left"> 4 stukken konijn - 1/3 knolselder - 4 dikke wortelen - 1 ui - 800gr aardappelen - 2 el boter - 1 sneetje brood -
1 el mosterd - 33 cl abdijbier (blond) - 5 dl kippenbouillon - peper & zout

voorbereiding
Snij de ui grof - schil de knolselder en de wortelen en snij in geleijke blokjes van 1cm - schil de aardappelen.


Bereiding


Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de stukken ui rond het konijn en giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij
Besmeer de boterham met de mosterd en leg op de stukken konijn.
Laat afgedekt ±1 uur sudderen op het vuur
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water
Roer de boterham goed onder het vocht v/h konijn en voeg de knolselder en de wortelentoe
Laat nog 20 min. garen .
Voeg eventueel nog wat kippen bouillon toe als er te vocht overblijft.
Breng op smaak met peper & zout

Afwerking
Verdeel de stukken konijn met de groentjes over de borden
serveer met de gekookte aardappelen.

biertip:
Postel Dubbel
abdijbier
Flamboyant 'Tradition
A.O.P. Fitou

konijn

aangeboden door Colruyt

22:25 Gepost door jean d in Colruyt, hobby-kok, keuken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 16 februari 2014

Scampi's in kokosmelk

3877124912.JPG Scampi in kokosnoot met appel



benodigheden:
24 scampi
1 blik kokosmelk
6 kersttomaat
30gr curry
1 kleine ajuin
5ml wishky
30gr peterselie
3 teentjes look
500ml kippebouillon
1 appel
zout , peper en 1 soeplepel olijfolie.



Giet de kokosmelk in een kookpan op en licht vuur (voorverwarmen),
zet twee pannen op het vuur , niet hard,alleen voorverwarmen,kuist en verwijderd het darmkanaal bij de scampi's
Snij de appel in stukjes of schijfjes , alsook de ui in fijne stukjes ,
stoof de appelstukjes , voeg na een drietal minuten de ui en geperste look erbij ,

snij de kersttomaat middendoor en 
laat garen en voeg daarna de kippenbouillon om een 20tal minuten te laten sudderen.
Nu kan je ondertussen uw scampi's met bloem inwrijven , of in een diepvrieszakje en schudden
doe ze in de warme pan , men kan nog steeds een beetje boter bijdoen
laat ze niet te lang bakken , anders worden ze taai
neem van het vuur , ondertussen zijn de 20 min. bijna voorbij om uw saus af te werken
neem de staafmixer en mix goed tot er geen stukjes meer zijn
Neem een fijne zeef en giet door , zodat er geen stukjes in de saus zijn .
Daarna voeg je de scampi's bij en laat één minuut sudderen.
Deze  hoeveelheden zijn gebaseerd  op twee personen , indien je dit als voorgerecht opdient
kan je er stokbrood bijgeven , geef je dit als hoofdgerecht zijn veel mogelijkheden
om iets bij te eten.

Een tip , drink ééns een Belgisch bier daarbij ! 
Smakelijk !

982442677.JPG

19:38 Gepost door jean d in hobby-kok, Ontspanning, recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

woensdag, 12 februari 2014

Een lekker snel hapje

Een lekker snel hapje

Wat heb je nodig voor 4 hapjes ?
200 ml visfond
20 gr echte boter
150 ml half opgeklopte room
peper , zout
200 gr grijze garnalen

Hoe maak je het klaar ?

Kook de visfond samen met de boter in tot
je enkel nog een stroopje over hebt.
Schep er de half opklopte room erbij en roer die zacht onder.
Kruid af met peper en zout.
Verdeel de garnalen over 4 vuurvaste kommetjes
en overgiet met het sausje.
Even onder grill voor een mooi kleurtje en klaar !

SMAKELIJK !


Dit receptje komt v/d scheurkalender , ingegeven door oud-leerling Ter groene poorte

Tom Dutoit



garnalen

13:13 Gepost door jean d in hobby-kok | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |