dinsdag, 25 maart 2014

De Knotwilg

knotwilgen (11) - kopie.JPG
klik op afbeelding

 

De Knotwilg

17:49 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 02 maart 2014

Hesperolletjes

Tradioneel recepten uit grootmoeders tijd

IMG_6178.JPG

Benodigheden ; voor 4 personen
8 stronken , witloof ; 8 schellen ham , muskaatnoot , peper en zout , gruyere kaas ,Parmezaanse kaas,

Snij eerste de uiteinden af op 1cm , neem een braisierepan doe er ongeveer 40gr boter erin met water zo een 3cm hoog en leg de stronken witllof erin en kruid met peper , zout en ruim muskaatnoot (vers geschraapt) en laat een 15 min op een laag vuur braiseren. Laat ze dan een poosje uitdruppen op keukenpapier , doe ze dan in een ovenschotel en giet er de Mornay² saus erover en indien plaats over langs de kanten , leg er een paar gekookte aardappelen errond en bestrooi dan uw kaas erover

voor de witte saus (klik hier)

i.p.v. van gruyere heb ik Prince de Dieux gebruikt en de Gruyere gemengd met ,Parmezaanse kaas op de afgewerkte schotel om dan een 20 min. in de oven en nog eens 3min. onder grill om het heerlijke korstje te bekomen .
Daarbij heb ik gekookte aardappelen gedaan , men kan er eventueel een paar gekookte aardappelen romdom in de ovenschotel in leggen bestrooid met de kaas .



Prince de dieux

 

2 - Mornay saus bekomt men nadat je er kaas bij de bechamelsaus hebt toegevoegd

zaterdag, 01 maart 2014

Saffraansausje met selder en peterselie

Saus voor bij de vis

Ingrediënten(4personen)                                                  Voorbereiding (10 min.)

1 stengel witte selder                                                        Snij de selder in kleine blokjes

3 takjes verse peterselie                                                    Snipper de sjalot

1 sjalot                                                                            Hak de peterselie fijn

1 dl lichte room

1 el boter

1 dl witte wijn of vermout

2 dl visfond

1/2 capsule saffraan

zout en zwarte peper

Bereiding (30 min.)

  1. Smelt de boter in een steelpannetje .Stiif de sjalot en de selder 5 min. op een zacht vuurtje.
  2.      Overgiet met witte wijn of vermout en laat de helft inkoken.
  3.      Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min. inkoken.
  4.      Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe.

                 Kruid met zwarte peper en zout.

     W Voeg op het einde nog een koffielepel rouille toe voor een extra pittige smaak . Laat daarna het sausje niet meer koken.

      W U kan ook 3 el fijngesnipperde peterselie uit de diepvries gebruiken.

      W Lekker bij alle soorten vis en bij scampi's.

DSC_9360-e1326744802307.jpg

 

 

 

 

01:43 Gepost door jean d in Colruyt, hobby-kok, keuken, vis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |