dinsdag, 16 december 2014

receptidee voor kerstavond.

Gemakkelijk en tijd om bij de familie kerstavond te vieren . Kan gedeelte vooraf klaarzetten .



Uit de reklamefolder van Delhaize


Delhaize
Receptidee

Eendenborst met rode pompelmoes en peperkoek

Ingrediënten voor 4 personen :

3 eendenborstfilets
1/2 blokje gevogeltebouillon
4 sneetjes biopeperkoek
4 rode pompelmoezen
2 el room
zout en peper

Bereidingsswijze


Rooster 1 sneetje peperkoek en laat afkoelen (het zal hard worden)
Schil 3 pompelmoezen , snij de partjes tussen de vliezen uit
Doe dit boven een groot bord , zodat het sap opgevangen wordt.
Giet dit sap van de vierde pompelmoes toe.
Vul verder aan met water tot je 25 cl vloeistof hebt. Doe hierbij het verkruimelde halve bouillonblokje
en 3 verkruimelde sneetjes peperkoek.
Snij het vet bovenop de eendenborsten met een puntig mes kruisgewijs in .
Leg ze in een pan met anti-aanbaklaag met de vetkant naar onder en bak 5 min. op een matig vuur
gooi tussendoor het vet weg . Draai om en bak nog 5 min. , afhankelijk van de dikte . kies eigen cuisson
Kruid af met zout en peper
Haal uit de pan en verpak in aluminumfolie . Verwijder het braadvet en giet de inhoud van de beker in de pan .
Roer de aanbaksels los en laat 2 min. al roerend koken op een heel zacht vuurtje .
De peperkoek zal smelten . Voeg de room toen en breng op smaak met peper en zout .
Leg de partjes pompelmoes in de saus .
Verwarm nog even terwijl je de eendenborst in plakken snijdt .
Dien warm op , bestrooid met de geroosterde verkruimelde peperkoek .
Serveer met courgettenpannenkoekjes en een mengeling van witte en wilde rijst .
Wijntip : Chateau Plantey 2010 ,
Paulliac A.C.
€ 13,93

Smakelijk en Vrolijk Kerstavond.

De commentaren zijn gesloten.