vrijdag, 10 oktober 2014

Friet , spek en eieren

Spiegelei met krokante dunne spekreepjes


IMG_6871-crop.JPG



Bij niet weten wat te kiezen wat wij weeral moesten voor middagmaal ,
dan maar een noodoplossing , en gingen voor een spiegelei !
Eieren rechtstreeks v/d boer ( zijn kippen hé ) met fijne afgesneden spekreepjes ,
krokant gebakken om daarna elk 2 spiegeleieren gebakken .
Na het bakken v/d eieren het vuur afgezet en daar het eiwit laten stollen om daarna een 3tal minuten onder grill te plaatsen in de oven om de bovenkant te garen .
Met zelf gemaakte frietjes in de hernieuwde frituurolie ,
was het een brasserie gerechtje waardig . Dit gerecht heb ik dikwijls , toen ik indertijd nog trucker was , vooral in Duitsland besteld

zondag, 02 maart 2014

Hesperolletjes

Tradioneel recepten uit grootmoeders tijd

IMG_6178.JPG

Benodigheden ; voor 4 personen
8 stronken , witloof ; 8 schellen ham , muskaatnoot , peper en zout , gruyere kaas ,Parmezaanse kaas,

Snij eerste de uiteinden af op 1cm , neem een braisierepan doe er ongeveer 40gr boter erin met water zo een 3cm hoog en leg de stronken witllof erin en kruid met peper , zout en ruim muskaatnoot (vers geschraapt) en laat een 15 min op een laag vuur braiseren. Laat ze dan een poosje uitdruppen op keukenpapier , doe ze dan in een ovenschotel en giet er de Mornay² saus erover en indien plaats over langs de kanten , leg er een paar gekookte aardappelen errond en bestrooi dan uw kaas erover

voor de witte saus (klik hier)

i.p.v. van gruyere heb ik Prince de Dieux gebruikt en de Gruyere gemengd met ,Parmezaanse kaas op de afgewerkte schotel om dan een 20 min. in de oven en nog eens 3min. onder grill om het heerlijke korstje te bekomen .
Daarbij heb ik gekookte aardappelen gedaan , men kan er eventueel een paar gekookte aardappelen romdom in de ovenschotel in leggen bestrooid met de kaas .



Prince de dieux

 

2 - Mornay saus bekomt men nadat je er kaas bij de bechamelsaus hebt toegevoegd

vrijdag, 16 november 2012

Delicatesse ! ?

Wat in vorige post vermeld stond , heb ik vandaag uitgevoerd , nl. stierenkloten , tot nog nu op dit moment ,
geen andere woord gevonden , want vind het een gemeen woord , maar enfin , diegene
, die een gepaster woord weet mag het vermelden
En het resultaat ? Een mooie starter , met een glas champagne of cava of droge witte wijn !
Verrast uw vrienden en laat ze in de waan , en zeg nadien wat zij gegeten hebben !
Eerst vragen wat zij ervan vonden , ge krijgt beslist een positief antwoord !



klik

16:23 Gepost door jean d in Blog, hobby-kok, keuken, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zaterdag, 03 november 2012

Redgy's Loempia

zelf Loempia maken , echt niet moeilijk , wel een beetje werk (voorbereiding)

 

<
klik hierboven



mini loempia's lekker als borrelhapje

dinsdag, 25 september 2012

Tournedos

Menu v/d week , uit Colruyt Inspiratie , Tournedos met wokgroentjes en gebakken krieltjes747627377.jpg

woensdag, 12 september 2012

Lamsfilet

Een lekkere lamsfilet bij uw volgende ontvangst van familie of vrienden , succes verzekerd met dit receptje. Tong uitsteken.


klik hier

 

Colruyt

vrijdag, 07 september 2012

Mosselen

Bij het winkelen en krijgt U het idee mosselen klaar te maken , koop ze dan als laatste in de rij , dan blijven zolang leggen waar het best is en  zoals het moet .

Na thuis de meeste pakjes en boodschappen uitgepakt te hebben , kunt U een één keerste de mosselen in mooi fris ,met een beetje zout , water liggen , en laat die maar een 10-tal minuten liggen , intussen kan je reeds beginnen aan je mise ên place doen , groenten kuisen en versnijden , terwijl men ook meestal waar je de mosselen gekocht hebt de reeds voorgesneden groeten en specerijen kopen.

Heef U thuis een wijnkelder of een wijnkast , met daarin een Alsacer wijn ,heeft U ver alles.Maar ook voor de liefhebbers van bier kan een gewoon pintje , een pilsje heeft bij de voorkeur  , je kunt ook in de abdijbieren kiezen , maar niet de donkere , wegens de combinatie van zoet !

 

 
 
magazine_wijnoogst _is_begonnen.pdf

 

Hier echter een mosselgerecht dat menig liefhebber zal verrassen , met venkel en pastis , zodus we gaan de Anijssmaak opzoeken

 


hier met Venkel en pastis
Bon Appetit
kjlik op foto

donderdag, 12 april 2012

tomatenballen

Lust je tomatenballetjes ?

15:33 Gepost door jean d in Blog, hobby-kok, keuken, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

woensdag, 11 april 2012

Knolselder

eens een speciaal frietje , ja met knolselder kan ook en nog lekker daarbij .