dinsdag, 25 maart 2014

De Knotwilg

knotwilgen (11) - kopie.JPG
klik op afbeelding

 

De Knotwilg

17:49 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 16 februari 2014

Scampi's in kokosmelk

3877124912.JPG Scampi in kokosnoot met appel



benodigheden:
24 scampi
1 blik kokosmelk
6 kersttomaat
30gr curry
1 kleine ajuin
5ml wishky
30gr peterselie
3 teentjes look
500ml kippebouillon
1 appel
zout , peper en 1 soeplepel olijfolie.



Giet de kokosmelk in een kookpan op en licht vuur (voorverwarmen),
zet twee pannen op het vuur , niet hard,alleen voorverwarmen,kuist en verwijderd het darmkanaal bij de scampi's
Snij de appel in stukjes of schijfjes , alsook de ui in fijne stukjes ,
stoof de appelstukjes , voeg na een drietal minuten de ui en geperste look erbij ,

snij de kersttomaat middendoor en 
laat garen en voeg daarna de kippenbouillon om een 20tal minuten te laten sudderen.
Nu kan je ondertussen uw scampi's met bloem inwrijven , of in een diepvrieszakje en schudden
doe ze in de warme pan , men kan nog steeds een beetje boter bijdoen
laat ze niet te lang bakken , anders worden ze taai
neem van het vuur , ondertussen zijn de 20 min. bijna voorbij om uw saus af te werken
neem de staafmixer en mix goed tot er geen stukjes meer zijn
Neem een fijne zeef en giet door , zodat er geen stukjes in de saus zijn .
Daarna voeg je de scampi's bij en laat één minuut sudderen.
Deze  hoeveelheden zijn gebaseerd  op twee personen , indien je dit als voorgerecht opdient
kan je er stokbrood bijgeven , geef je dit als hoofdgerecht zijn veel mogelijkheden
om iets bij te eten.

Een tip , drink ééns een Belgisch bier daarbij ! 
Smakelijk !

982442677.JPG

19:38 Gepost door jean d in hobby-kok, Ontspanning, recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

woensdag, 29 januari 2014

Épaule d'agneau

Één van mijn lekkerste favorieten , 

22:01 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dinsdag, 28 mei 2013

Restaurant te Maldegem

Restaurant in de kijker



klik op afbeelding
bron : RONDOM uit Nieuwsblad.be

21:23 Gepost door jean d in hobby-kok, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zaterdag, 03 november 2012

Redgy's Loempia

zelf Loempia maken , echt niet moeilijk , wel een beetje werk (voorbereiding)

 

<
klik hierboven



mini loempia's lekker als borrelhapje

zondag, 21 oktober 2012

Biefstuk

Biefstuk friet met Béarnaise , een nieuwe uitvinding , ik meen van niet want mijn grootmoeder , (ben intussen zelf +60), deed het reeds klaar , weliswaar alleen de zondag , want toen hadden de mensen ietsje minder geld en grotere gezinnen , maar dat mensen nu nog denken dat zij een nieuwigheid uitbrengen , tart alle verbeelding en zelfs daar boeken uitbrengen .

 

steak
lees meer

12:11 Gepost door jean d in hobby-kok, keuken, Ontspanning, recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

donderdag, 11 oktober 2012

Giro d'Italia

Ook in de wijnbranche heeft men een Giro d'Italia , lees meer ,

 


klik

dinsdag, 25 september 2012

Tournedos

Menu v/d week , uit Colruyt Inspiratie , Tournedos met wokgroentjes en gebakken krieltjes747627377.jpg

woensdag, 12 september 2012

Lamsfilet

Een lekkere lamsfilet bij uw volgende ontvangst van familie of vrienden , succes verzekerd met dit receptje. Tong uitsteken.


klik hier

 

Colruyt

vrijdag, 07 september 2012

Mosselen

Bij het winkelen en krijgt U het idee mosselen klaar te maken , koop ze dan als laatste in de rij , dan blijven zolang leggen waar het best is en  zoals het moet .

Na thuis de meeste pakjes en boodschappen uitgepakt te hebben , kunt U een één keerste de mosselen in mooi fris ,met een beetje zout , water liggen , en laat die maar een 10-tal minuten liggen , intussen kan je reeds beginnen aan je mise ên place doen , groenten kuisen en versnijden , terwijl men ook meestal waar je de mosselen gekocht hebt de reeds voorgesneden groeten en specerijen kopen.

Heef U thuis een wijnkelder of een wijnkast , met daarin een Alsacer wijn ,heeft U ver alles.Maar ook voor de liefhebbers van bier kan een gewoon pintje , een pilsje heeft bij de voorkeur  , je kunt ook in de abdijbieren kiezen , maar niet de donkere , wegens de combinatie van zoet !

 

 
 
magazine_wijnoogst _is_begonnen.pdf

 

Hier echter een mosselgerecht dat menig liefhebber zal verrassen , met venkel en pastis , zodus we gaan de Anijssmaak opzoeken

 


hier met Venkel en pastis
Bon Appetit
kjlik op foto