zondag, 29 juni 2014

Stoofpotje van hondshaai

hondshaai.jpg
Stoofpotje van hondshaai



Zaterdag een visdag van gemaakt , nl. hondshaai of in de volksmond zeepaling , daar hij door vele vishandelaars als paling verkocht werd in de winkels en zo een duurdere prijs konden aan rekenen . En mensen die leek waren op vlak van vissoorten , trapten daar in . Er zit trouwens iets minder smaak in , daarom ook goedkoop , maar met een goedkoop produkt kan men toch nog een goed gerechtje klaarmaken , kwestie van smaaktoevoegingen bij te bereiden . In Anita's bereiding zit tal van specerijen , zoals , olijven , 1 rode peper , 1 glas witte wijn , 1 ajuin , kappertjes , peper en zout , 1 blikje tomaatpuree , 1 tomaat en dit alles laten pruttelen op een zacht vuurtje voor 15 minuten en klaar is kees . Als toevoegsel kan men kiezen wat men zelf wilt , rijst , pasta en gekookte aardappelen .

 




Hondshaai -(Scyliorhinus canicula)


klik hier voor recept Jeroen Meus


klik hier voor recept Jeroen Meus #2


klik hier voor recept Ilse D'hooge


klik hier voor recept Ilse D'hooge uit de Libelle weekblad

zaterdag, 03 mei 2014

Voorgerecht v/h weekend

Voorgerecht nummer 1 in België en omstreken , Scampi ! . Maar , bij manier van spreken , 1000 verschillende manieren om klaar te maken . Bij mij was het dit weekend , kokosmelk - curry - visfond . 

scampi_kokosmelksaus_curry.JPG

Scampi_Curry014.jpg

dinsdag, 25 september 2012

Kabeljauwhaasje

kabeljauwhaasje.jpg

klik op afbeelding voor groot formaat